Waarom een responsive website essentieel is voor het succes van jouw bedrijf

Ongeveer 60% van al het websiteverkeer komt tegenwoordig van mobiele apparaten en meer dan 90% van de bevolking maakt gebruik van het internet op een telefoon.* Dat betekent dat als jouw website niet goed werkt op smartphones en tablets, je veel potentiële klanten misloopt.

Ken je het? Je ligt op de bank en bent op zoek naar een product dat je wilt kopen. Met je mobiel in de hand struin je het web af op zoek naar die goede deal of dat specifieke product. Je komt op een site die bijna niet te navigeren is op je mobiel en denkt: “Tsja, daar heb ik geen geduld voor hoor. Maakt mij niet uit hoe goed de deal is”.

Deze ervaring illustreert perfect het belang van responsive design. Maar wat is dat precies en waarom in het belangrijk?

Een responsive website is een website die zich aanpast aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt bekeken. Dat betekent dat je website er op een desktop, tablet of smartphone anders uit kan zien, maar altijd even goed werkt. Het resultaat? Een naadloze gebruikerservaring, ongeacht welk apparaat een klant gebruikt om je site te bezoeken.

Zoals ik met mijn voorbeeld hierboven liet zien is een responsive website van levensbelang voor de klantervaring op je website. Als jouw slecht te navigeren website de eerste ervaring is die klanten hebben dan ben je ze waarschijnlijk kwijt. Je kan maar één keer een eerste indruk maken.

Een responsive website heeft ook een positief effect op je SEO (Search Engine Optimization). Google houdt van websites die goed werken op alle apparaten en zal deze hoger rangschikken in de zoekresultaten. Met een responsive website zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent voor potentiële klanten.

Er zijn nog veel meer redenen te noemen waarom je niet zonder responsive website kan. Een mooie responsive website zorgt onder andere voor een professionele uitstraling, hogere conversieratio, betere merkbeleving en verbeterde laadtijd. Al die verschillende redenen komen neer op een betere klantbeleving. Wanneer je responsive design niet goed zit zal je dus inkomsten mislopen.

Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken op potentiële klanten en een responsive website is daarbij eigenlijk onmisbaar. Als je nog vragen hebt over responsive design of als je graag wilt weten hoe ik jouw website kan optimaliseren, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder en sta klaar om jouw website naar een hoger niveau te tillen.

Deel mijn blog:

Andere blogs