10 Veelvoorkomende Fouten bij het Maken van een WordPress Website

Het maken van een WordPress-website is zowel voor beginners als ervaren ontwikkelaars een opwindende stap. Met de gebruiksvriendelijke interface en de overvloed aan beschikbare thema’s en plug-ins lijkt het creëren van je eigen website een fluitje van een cent. Toch kunnen er gemakkelijk fouten ontstaan die de prestaties, veiligheid en bruikbaarheid van je site negatief beïnvloeden, als je niet de juiste planning en aandacht besteedt aan belangrijke details. In dit artikel zal ik 10 veelvoorkomende fouten bespreken die mensen maken bij het maken van een WordPress-website en hoe je ze kunt vermijden.

 1. Onvoldoende planning:
  Een goede planning is essentieel voor een succesvolle website. Voordat je begint met bouwen, stel jezelf de volgende vragen: Wat is het doel van mijn website? Wie is mijn doelgroep? Welke functionaliteiten heb ik nodig? Een duidelijk doel en een solide plan helpen je om een samenhangende en effectieve website te creëren. Een handige tool die je hierbij kan ondersteunen, is mijn gratis website planner. Dit document bevat vragen die beantwoord kunnen worden en fungeert als leidraad tijdens het ontwerp en de ontwikkeling van je website.

 2. Geen back-ups maken:
  Het belang van regelmatige back-ups mag niet worden onderschat. Een onverwachte fout, aanval of technisch probleem kan leiden tot het verlies van waardevolle gegevens. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je WordPress-website, zodat je in geval van een noodgeval gemakkelijk kunt herstellen. Het kiezen van een betrouwbare hostingpartij kan hierbij veel hoofdpijn voorkomen.

 3. Gebruik van zwakke wachtwoorden:
  Het gebruik van zwakke wachtwoorden opent de deuren voor hackers. Zorg ervoor dat je sterke en unieke wachtwoorden gebruikt voor zowel je WordPress-beheerdersaccount als andere gebruikersaccounts. Overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om al je wachtwoorden veilig te beheren. Bovendien is het voor high-profile sites een goed idee om een 2FA (tweeledige verificatie) oplossing in te stellen voor extra beveiliging.

 4. Het negeren van updates:
  Updates voor WordPress, thema’s en plug-ins bevatten vaak beveiligingspatches en verbeteringen. Het niet bijwerken van je website kan deze kwetsbaar maken voor aanvallen. Zorg ervoor dat je regelmatig alle updates uitvoert om je website veilig en up-to-date te houden.

 5. Te veel plug-ins gebruiken:
  Het is verleidelijk om zoveel mogelijk plug-ins te gebruiken om je website uit te breiden met verschillende functionaliteiten. Echter, te veel plug-ins kunnen je site vertragen en conflicten veroorzaken. Beperk je tot essentiële plug-ins van gerenommeerde ontwikkelaars en verwijder degenen die je niet actief gebruikt.

 6. Het kiezen van een ongeschikt thema:
  Een aantrekkelijk thema is essentieel voor het succes van je website, maar kies er een die goed gecodeerd is, responsief is en regelmatig wordt bijgewerkt. Vermijd het gebruik van verouderde of onbetrouwbare thema’s die problemen kunnen veroorzaken met de functionaliteit en beveiliging van je site.

 7. Geen aandacht voor mobielvriendelijkheid:
  Met het toenemende aantal mobiele gebruikers is het cruciaal om je website mobielvriendelijk te maken. Zorg ervoor dat je thema responsief is en test je site regelmatig op verschillende mobiele apparaten om ervoor te zorgen dat alles correct wordt weergegeven.

 8. Onvoldoende beveiligingsmaatregelen:
  Het beveiligen van je WordPress-website moet een topprioriteit zijn. Installeer een beveiligingsplugin, beperk het aantal inlogpogingen, gebruik SSL-certificaten en houd je website en server up-to-date met de nieuwste beveiligingspatches. Plugins zoals WordFence kunnen je hierbij gemakkelijk helpen.

 9. Onjuiste afbeeldingsformaten en -groottes:
  Grote, niet-geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen de laadtijd van je website vertragen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen in de juiste formaten gebruikt en compressie toepast om de prestaties van je site te verbeteren.

 10. Geen contactformulier of contactgegevens:
  Contact opnemen met jou als website-eigenaar is belangrijk voor bezoekers. Zorg ervoor dat je een duidelijk zichtbaar contactformulier en contactgegevens op je website plaatst, zodat gebruikers je kunnen bereiken voor vragen of feedback.

Het vermijden van deze veelvoorkomende fouten bij het maken van een WordPress-website zal je helpen om een beter presterende, veiligere en gebruiksvriendelijke site te creëren. Met de juiste planning, beveiliging en aandacht voor details kun je een succesvolle online aanwezigheid opbouwen die voldoet aan de behoeften van je doelgroep. Neem gerust contact met me op om te bespreken hoe ik jouw onderneming kan ondersteunen bij het creëren van een succesvolle online aanwezigheid!

Deel mijn blog:

Andere blogs